logo
a

About Me

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri consequat aneius lorem.
 

Hot Pilates

Wat is Hot Pilates?

De hot pilates lessen zijn klassieke pilates lessen en worden gegeven in een verwarmde studio tot 40graden!

De groepsles is met maximaal 14 deelnemers. Omdat we trainen in kleinere groepen is er voldoende aandacht voor iedereen en haal je meer uit je training.

De warmte zorgt voor een intense cardio work-out! Je hartslag gaat omhoog, verbrandt meer calorieën en afvalstoffen worden sneller afgevoerd. Een echte detox voor je lichaam!

Voordelen van HOT pilates

– Je verbrandt meer calorieën en voert afvalstoffen sneller af
– Spieren worden soepeler, minder kans op blessures
– Concentratie gaat omhoog
– De warmte zorgt voor een ontspannen gevoel!

De Klassieke Pilates methode werkt volgens 6 principes

Controle

De oefeningen worden rustig en gecontroleerd uitgevoerd. Elke beweging doe je beheerst en nauwkeurig, dit om blessures te voorkomen en meer uit je training te halen. Volledige beheersing van het lichaam en de geest!

Centrering

Wat Pilates onderscheidt van andere trainingen is dat het powerhouse (het centrum van het lichaam) de basis vormt voor alle oefeningen. Tijdens de oefeningen is het powerhouse actief en wordt deze gebruikt om je bewegingen te coördineren.

Concentratie

Concentratie heb je nodig om met je volle aandacht de oefeningen uit te voeren zodat je het maximale resultaat uit elke oefening kunt halen. Ook goed voor je mindset! Doordat je met je volledige aandacht bij de oefening bent, vergeet je namelijk even alle andere dingen.

Flow

Bij de klassieke pilatesmethode gaan de oefeningen in elkaar over. De flow creëert soepele, gracieuze en functionele bewegingen. Het vermindert de grote van stress/ druk op de gewrichten en maakt ons lichaam soepel.

Precisie

Er zijn weinig herhalingen maar een grote variatie in de oefeningen zodat deze altijd met precisie kan worden uitgevoerd zonder uitputting. Elke beweging heeft een doel en elke herhaling van een oefening moet met precisie worden uitgevoerd, zodat je vanzelf de juiste balans tussen alle spieren als geheel vindt en gaat gebruiken.

Ademhalen

Diep inademen (flankenademhaling) en volledig uitademen. Een juiste ademhaling zorgt voor circulatie, voorkomt spanning en verbetert de focus.

01Verwarmd tot 40º

De studio wordt door infraroodpanelen verwarmd tot 40 graden. De warmte zorgt voor een intense cardio work-out! Je hartslag gaat omhoog, verbrandt meer calorieën en afvalstoffen worden sneller afgevoerd. Het werkt dus ontgiftend en reinigend, een echte detox voor je lichaam.

Je spieren worden goed warm en zijn flexibeler, hierdoor is er minder kans op blessures. Helaas kan de infrarood warmte voor mensen met hartfalen, chronische ziekten zoals Parkinson, MS enzovoorts niet goed zijn. Het advies is bij twijfel over je eigen gezondheid om altijd de huisarts of specialist te raadplegen.

Ook geeft de warmte een ontspannen gevoel. De hot pilates les zorgt dus voor een training en welness beleving in 1.

02Hoe bereid je je voor?

Een goede voorbereiding is belangrijk. Drink genoeg water zodat je lichaam voldoende vocht heeft om tijdens de HOT pilates les de afvalstoffen af te voeren. Omdat je veel zweet tijdens de les is het belangrijk om na de les ook voldoende te drinken. Dit voorkomt hoofdpijn achteraf. Door de warmte wordt je lichaam namelijk extra aan het werk gezet. Het is daarom belangrijk dat je je lichaam van binnen goed verzorgt zodat het voor jou kan werken.

Je bent 15 minuten voor aanvang van de les welkom om in de infrarood verwarmde ruimte te gaan liggen/zitten ter ontspanning.

 

03Wat neem je mee?

Kom schoon en fris naar de les, zonder parfum en deodorant. Deze geuren worden versterkt door de warmte.

Breng een flesje water mee voor tijdens de les. Deze zijn ook te koop in de studio.

Gebruik tijdens de les een grote handdoek (liefst met antislip) op de mat, een klein handdoekje voor de zweetdruppels tijdens de les en een klein handdoekje voor na de les om je mee te drogen. Zorg dat je droge kleding bij je hebt om in naar huis te gaan. Geschikte handdoeken worden ook verkocht in de studio.

Draag tijdens de lessen gemakkelijke kleding (sportkleding) wat niet al te los valt. Wel is het belangrijk dat de kleding luchtig is: de temperatuur loopt op tot 40graden!

Ervaar HOT pilates en schrijf je in!

Tarieven

Schrijf je in en ervaar zelf wat pilates voor jou kan betekenen!
  • Proefles!

  • 15 Proefles!
  • Wil je jouw lijf ook meer aandacht geven? Vraag dan nu een proefles aan er ervaar wat pilates voor jou kan betekenen. Bij direct afname van een abonnement is de proefles gratis.
  • Schrijf je nu in!
  • Abonnement 1 keer per week

  • 55 1 keer per week
  • Elke week trainen voor een sterk en soepel lijf? Met het abonnement volg je elke week een groepsles hot pilates. Samen werken we aan jouw doelstellingen.
  • Schrijf je nu in!